Una vegada han arribat tots els infants, es reuneixen a l'estora, és el moment del BON DIA!. Aquesta rutina dóna lloc a l'inici del dia a l'escoleta, i ajuda a situar als infants en el temps i en l'espai.
Cada dia un infant diferent dirigeix aquest moment. La mestra no intervé, només està devora per recolzar i intervenir si la necessiten.
A la paret de l'estora hi ha penjat un gran arbre, amb velcros, on els infants pengen les seves fotografies a mesura que el qui dirigeix el bon dia els va cridant.
L'ìnfant que dirigeix el moment, té totes les fotografries dels nins de la classe, a la vegada que mostra la fotografia els crida pel seu nom, el nin que es cridat s'aixeca agafa la seva foto i la penja a l'arbre, abans de tornar a seure diu: "Bon Dia" i xoca la mà al qui dirigeix l'activitat. I així un per un. En el cas de que un infant no hagi vengut es guarda la fotografia dins una capsa.
Una vegada han acabat de penjar totes les fotos, canten la cançó del Bon dia:
Bon dia, molt bon dia
comença el dia amb alegria.
Bon dia, molt bon dia
comença el dia amb simpatia.
Bon dia, bon dia,
bon dia a tothom.
Bon dia, bon dia,
bon dia a tothom.
Bon dia, bon dia,
bon dia al dematí.
La lluna s'amaga
i al sol deixa sortir.
Bon dia, bon dia,
bon dia al dematí.
Bon dia a la mestra
i a tots els meus amics.
BON DIA!!!
El que em cridà l'atenció des d'un primer moment, va ser que no era la mestra qui dirigia l'activitat sinó que eren els mateixos infants. Cada dia un infant diferent dirigeix l'activitat, donant-li protagonisme. Normalment surten a dirigir l'activitat els infants que més desenvolupat tenen el llenguatge,i que afavoreixen el diàleg i la participació de tots.
Em va sorprendre molt la capacitat d'imitació dels més petits, com un infant de 2-3 anys pot dirigir una activitat tot sol, imitant els diàlegs que tenen amb la mestra, com per exemple: "què no hi és en Matias?", "no, no ha vengut avui", etc.
Amb aquesta rutina el temps és variable, depenent del ritme de l'infant que dirigeix l'activitat, i de la motivació i lo involucrats que estan aquell dia els infants. Normalment 10-15 minuts.
En aquesta aula, els infants són molt espontanis, i et surten cada dia amb nous aprenentatges: gestos, vocabulari, cognitius, etc. M'agarada que tots els infants es respecten, ja que és un grup on hi predomina la complicitat i la confiança entre ells.
He triat l'etiqueta 1.4 perquè gràcies a aquests moments a l'aula puc arribar a unes conclusions tenint en compte i contrastant a l'hora la part teòrica de la carrera i la pràctica a l'aula. En aquest cas la teoria de l'assignatura d' Estratègies d'Intervenció Educativa en la Primera Infància II, m'ha aportat coneixements què m'ajuden a entendre i reflexionar sobre les rutines que es duen a terme a l'aula: el bon dia, la higiene, l'alimentació, etc.
L'etiqueta 2.2 fa referència a la identificació de les pròpies creences i concepcions. Abans de començar les pràctiques tenia unes idees referents al dia a dia a l'aula, i en concret a les rutines diàries, basades en la teoria apresa durant la carrera i les meves vivències i experiències personals. Una vegada començades les pràctiques he pogut anar contrastant les creences personals amb l'experiència diària a l'aula. He pogut comprovar que les idees prèvies que tenia s'apropen bastant a la realitat de l'aula.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada